در آذرماه ۱۴۰۳ کارگاهی یک روزه مبنی بر آموزش مقدماتی شیوههای طراحی فرش گردان به سبک کرمان توسط خانم کوثر زمانی دانش آموختهی طراحی فرش برگزار شد.
از آنجا که طبق مصوبهی وزارت علوم در سرفصل درسی رشتهی طراحی فرش، هر دانشگاه موظف است که سبک طراحی سنتی(اصفهان) و سبک رایج بومی خود را آموزش دهد؛ لذا طراحی فرش کرمان در سرفصل اختصاصی دانشگاه شیراز نیست و یادگیری آن برای دانشجویان این رشته هم جذاب و هم کارآمد است.
ابتدا در این کارگاه به مسائل تئوری پرداخته و اذعان شد که به طور کلی دو سبک طراحی گردان برای قالیهای دستباف وجود دارد که اصفهان و کرمان هستند و دیگر مکاتب، از این دو سبک اقتباس شدهاند. در ادامه به مقایسهی این دو پرداخته و سرآمدان طراحی در این دو منطقه معرفی گردیده و آثار تصویری به جا مانده از دوره های گذشته و فرشهای فاخر این مناطق مشاهده شد.
در بخش عملی کارگاه نیز عناصری از فرش کرمان که از دوران قاجار تا به کنون به عنوان سبک رسمی طراحی کرمان شناخته میشود آموزش داده شد که عبارتند از:
- آموزش هندسهی طراحی در کرمان و تفاوت آن با هندسهی اصفهان
- برگ کنگری، بادامی، سیب
- برگ فرنگ(چدنی)
- انواع گل فرنگ و شیوهی دوبعدی سازی گلهای طبیعت گرا
- انواع گل شاه عباسی رایج در کرمان
- گل گرد
- اسپیرال لگاریتمی (فیبوناچی)
- طراحی خوشه
در ادامهی کارگاه، به تمامی شرکتکنندهها فایلهای تصویری آموزشی داده و برای هر کدام نمونههای آموزشی طراحی شد. سپس نمونههای کاری هرکدام از هنرجوها مشاهده و اصلاح گردید.
دراین کارگاه ۴ ساعته سعی بر آن بود تا مرحلهی مقدماتی طراحی فرش کرمان آموزش داده شود و به امید خدا قرار است ترکیب بندی و معماری طرح فرش در کارگاههای بعدی تدریس شود.