هر ساله روز ۲۷ آپریل (۷ اردیبهشت) روز جهانی گرافیک و دیزاین در سراسر جهان جشن گرفته می شود. هدف از این مناسبت، افزایش آگاهی در زمینه دیزاین در میان جوامع مختلف دنیا است. به همین مناسبت در هفته گرافیک ،ویژه برنامه ای با همکاری معاونت فرهنگی دانشکده ،انجمن علمی هنر، معاونت فرهنگی و هنری شهرداری شیراز و کتابخانه شهید دستغیب شیراز در دانشکده هنر و معماری برگزار گردید.
کارگاه ابری سازی در روز های شنبه و یکشنبه 10 و 11 اردیبهشت از ساعت 9 تا 13 توسط سرکار خانم زهرا عرفانی به صورت حضوری و وبینار آشنایی با دنیای طراحی رابط و تجربه کاری ، با حضور مدرس سرکار خانم فرجی در بعداز ظهر روز شنبه در بستر ادوبی کانکت برگزار شد ، که با استقبال خوب هنرمندان و دانشجویان روبرو گردید .
دکترمجید رضا مقنی پور رئیس بخش هنر دانشکده هنر و معماری در این راستا بیان کرد: از جمله اهداف برگزاری این نوع کار گاه ها ارتباط موثر دانشگاه با مراکز برون دانشگاهی و به اصطلاح علاقه مند می باشد .
ایشان ضمن ابراز خرسندی از حضور دانشجویان افزود: امید است بتوانیم با برگزاری این دسته کارگاهها خلا ء های ایجاد شده از کار گاه های حضوری که در دوران کرونا به صورت مجازی برگزار می شد ، پر کنیم و زمینه های همکاری با مراکز دیگر که به نوعی با فرهنگ و هنر این شهر در ارتباط هستند را برقرار نماییم .
همچنین دکتر میرزاابوالقاسمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشکده هنر و معماری، در حاشیه برگزاری این کارگاهها بیان کرد: فرهنگ تولید کتاب و کتابآرایی از مقولههای مهم تاریخ هنر ایران است، بخش مهمی از آنچه ما به عنوان تاریخ هنر تزئیینی ایران میشناسیم در این قلمرو تعریف می شود. از این رو، آموزش فنون هنرهای وابستۀ کتاب میتواند به شناخت دانشجویان هنر از فرهنگ و هنر غنی ایران کمک کند.
ایشان در توضیح کارگاه ابریسازی افزود: ابروباد یا ابری در اصطلاح نوعی کاغذ با زمینۀ رنگی را میگویند که در خوشنویسی و تذهیب و نقاشی و قطعهسازی و آستر بدرقه کتاب و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. کاغذ ابری از درهم کردن رنگها و ایجاد پوشش رنگی مواج در سطح کاغذ ایجاد میشود و چون این سطح مواج به ابر شبیه است به این نام مشهور شده است. ابداع این هنر را به شهابالدین عبدالله مروارید نسبت میدهند که از خوشنویسان مطرح دوره تیموری و اوایل صفوی بوده است.
ایشان افزود: شیراز به عنوان یکی از مهمترین مراکز مهم تولید کتابهای نفیس خطی در تاریخ مطرح بوده است و با توجه به این سابقه امید است بتوانیم رشتههای مربوط به این حوزه را در دانشکده هنرومعماری توسعه دهیم.
گفتنی است کارگاه ابری سازی در دور روز متوالی جهت کارشناسان و هنرمندان، و همزمان در بستر فضای مجازی برگزار شد که با استقبال خوبی روبرو گردید.